JavaScript Örnekleri 13: Javascript İle Kullanıcının İsteğine Göre Sayfayı Kapatma


04.03.2012-19:06 Tarihinde Eklendi.
www.seyfettinkahveci.com Derecelendirme: 10 / 10 Oy Sayısı: 16005710Toplam Puan: 63600 / Yorum Sayısı: 412005710 adet.


Kodumuz:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
</head>
<body >
<script type="text/javascript" language="javascript">
var a=confirm("sayfayı kapatmak istiyor musunuz?");
a ? window.close():alert("çıkış iptal edildi");
</script>
<!--Kullanıcıdan Gelen Cevaba Göre Sayfayı Kapatma-->
</body>
</html>

Kodun Açıklaması:Sart ? "Doğru ise Çalışacak Kodlar":"Yanlış ise Çalışacak Kodlar";
Bu örneğimizde confirm ile kullanıcıya tamam ve iptal seçenekleri bulunan pencerede Sayfayı kapatmak istiyormusunuz? mesajı veren ve Cevap eğer tamam ise sayfayı kapatan cevap iptal ise çıkış iptal edildi diye uyarı veren örneğimizi inceledik.

Sorunuz Mu Var?:Kod hakkında anlamadığınız bir bölüm olursa yorum bölümünden yazın en kısa sürede cevaplamaya çalışırım.

 

Seyfettin KAHVECİ
Balıkesir Üniversitesi
NEF-BOTE



Yazının tamamının kopyalanması yasaktır. En baştaki birkaç paragrafı kopyalayıp, yazıya link verebilirsiniz. Aksi durumda uyarılmaksızın yasal yollara gidilecektir.

Uzun süredir yorumlara cevap veremediğim için sistem yeni yorumlara kapatılmıştır. Anlayışınız için teşekkürler.
Yorumlar
Ad Soyad:oğuzhanŞehir:İstanbul
Tarih:07.03.2013
Soru a ? windows.close():alert("çıkış iptal edildi"); // ben bu kodun ne işe yaradığını anlamadım a ? windows.close() yazmışın bunun mantıgı ne açıklarsan sevinirim
Cevap Bu sayfada bulunan kodumuzda a değişkeni içerisinde kullanıcıya mesaj sunulup kullanıcıdan evet(true) veya hayır(false) cevabı beklenmektedir.Bu sebeple kullanıcıya sunulan mesaj sonucunda a değişkeninin değeri true veya false olacaktır. Javascriptte ?::; bir karar yapısıdır aynı if gibi ama burada tek satırlık işlem yapabilirsin. İf de ise şarta uyan olduğunda birden çok işlemin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Bu karar yapılarında bir değişkenin değerinin true olduğu şartını yazmak için a=true yazmaya gerek yoktur. Örnek olarak a=true ile a aynı şeyi ifade etmektedir. Sadece a yazmak yeterli olduğu için bu örnektede a=true yazmaya gerek duymadım. Umarım yardımcı olabilmisimdir. Yorumunuz için teşekkürler iyi çalışmalar.