PHP Dersleri 15: PHP İf, Else ve Else İf Komutları


11.10.2012-15:28 Tarihinde Eklendi.
www.seyfettinkahveci.com Derecelendirme: 10 / 10 Oy Sayısı: 16005331Toplam Puan: 59810 / Yorum Sayısı: 412005331 adet.


Merhaba arkadaşlar sizlere bu yazımda PHP de sıkça kullanılan if, else ve elseif komutlarını anlatmaya çalışacağım. Bu komutlar karar yapılarında kullanılır. Komutların kullanımı aşağıdaki örnekte açıklama satırlarında ayrıntılı olarak anlatılmıştır.

<?php
	$sayi = rand(1,20);//1 ile 20 arasında random sayı üretilerek $sayı değişkenine atanıyor
	if ($sayi<10){//Sayi değişkeninin içerisinde bulunan değer 10dan küçük mü diye bakılıyor
		$mesaj = "Ondan küçük";}//$mesaj değişkeninin değeri "ondan küçük" oluyor
	else if ($sayi>10){//eğer sayı 10dan büyükse aşağıdakileri yap deniliyor ve if komutundaki doğru olmazsa bu satır çalışır
		$mesaj = "Ondan büyük";}//$mesaj değişkenin değeri "ondan büyük" oluyor
	else {$mesaj = "Tam On";}//yukarıda bulunan şartlardan hiçbiri uymadığında bu satır çalışır ve altında yazılan veriler işlenir.
	
	echo $sayi." ->".$mesaj;//en son ise mesaj değişkeni içindeki değer üretilen sayı ile birlikte ekrana yazdırılıyor
?>

Php de onbeşinci örneğimizin sonuna geldik arkadaşlar. Bu konuda yada üzerinde çalıştığınız bir projede anlamadığınız bir bölüm olursa yorum ekle bölümünden yazın en kısa sürede cevaplamaya çalışırım. İyi çalışmalar.

Seyfettin KAHVECİ
Balıkesir Üniversitesi
NEF-BOTE



Yazının tamamının kopyalanması yasaktır. En baştaki birkaç paragrafı kopyalayıp, yazıya link verebilirsiniz. Aksi durumda uyarılmaksızın yasal yollara gidilecektir.

Uzun süredir yorumlara cevap veremediğim için sistem yeni yorumlara kapatılmıştır. Anlayışınız için teşekkürler.
Yorumlar
Bu makale için henüz hiç yorum yapılmamış.