Adım Adım Resimli Android Kurulumu
Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere adım adım resimli olarak android kurulumundan bahsedeceğim öncelikle android için bilgisayarımıza java develeopment kit(jdk) kurmamız gerekmektedir.JDK yı aşağıdaki linkten ücretsiz indirebilirsiniz.
http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jdk7-downloads-1880260.html
Verdiğim linkten bilgisayarınıza uygun olan JDK’yi indirip tıklayınca aşağıdaki resimdeki gibi ekranla karşılaşacaksınız Next’e tıklayarak bir sonraki adıma geçiniz.
Aşağıdaki resimdeki ekrana geldiğinizde Next’e tıklayarak bir sonraki adıma geçiniz.
JDK kurulumumuz bitmiştir. Aşağıdaki resimdeki ekrana geldiğinizde Close’a tıklayınız.
JDK mızı başarıyla kurmuş bulunuyoruz şimdi Android ADT yi aşağıdaki linkten indiriyoruz.
http://developer.android.com/sdk/index.html
Vermiş olduğum linkin içerisinde varsayılan olarak ADT entegre edilmiş eclipse(ide),Android SDK,Android Platform Araçları vb bulunmaktadır. Bu linkten dosyamızı indirelim ve kullanmak istediğimiz bir dizine(örneğin C dizini) sıkıştırılmış dosyamızı açıyoruz. Dosyamızın içerisinde Eclipse.exe ye tıklayarak idemizi çalıştırıyoruz. İlk açıldığında çalışma dosyasını belirmemizi isteyecek dosyalarımızın nereye kaydedileceğini belirliyoruz ve Ok a tıklıyoruz. İsteyenler Use this as the default and do not ask again i de işaretleyerek belirtilen dizini varsayılan hale getirebilirsiniz.
Daha sonra belirtilen dizinde SDK bulunamadığına dair hata alacağız buradan Open Prefences e tıklıyoruz.
Daha sonra gelen Preferences panelinin sol bölümünden Android i seçiyoruz ve SDK Location dan Browse ye tıklıyoruz ve Dosyamızı indirip açtığımız dizinin içerisinden SDK yı seçiyoruz Tamam a tıklıyoruz
Daha sonra yapılan değişikliklerin kaydolması için Apply e tıklıyoruz ve Ok a tıklayıp Preferences Panelimizi kapatıyoruz.
Şimdi ise yazdığımız programları android cihazımız olmadan bilgisayarda derleyip çalıştırmak için Android Sanal Makine kurulumunu yapacağız. Bunun için Window menüsünden Android Virtuual Manager a tıklıyoruz.
Gelen pencereden New e tıklıyoruz.
AVD Name den Sanal Makinamıza isim verebiliriz. Device ise sanal makinemizin ekran boyutlarını belirleyebiliriz. Target ise sanal makinemizin Android Sürümünü belirleyebiliriz.Memory Options-> Ram miktarını SD Card ->Hafıza miktarını belirleyerek Ok a tıklayalım. Android sanal makinemiz başarıyla oluşturulmuştur.
Android kurulumları başarıyla tamamlanmıştır.
Android in kurulumu sırasında hatayla karşılaşırsanız Yorum Ekle bölümünden yazın en kısa sürede cevaplamaya çalışırım. İyi Çalışmalar...
Seyfettin KAHVECİ
Balıkesir Üniversitesi
NEF-BOTE
Uzun süredir yorumlara cevap veremediğim için sistem yeni yorumlara kapatılmıştır. Anlayışınız için teşekkürler. |
|